Om pulsation

Alt levende i verden er pulserende vesener.

Fra vi var barn har vi tilpasset oss de voksnes verden. Hvem vi har utviklet oss til å bli,avhenger i stor grad av de menneskene og det miljøet som har omgitt oss. Vår tilpasning til dette har formet vår personlige karakter, vår måte å ta kontakt med verden på og vår måte å forholde oss til oss selv. Tilpasningene kan føre til at kroppen trekker seg sammen, vi holder pusten, og vi mister full kontakt med egne følelser og livskraft. Vi er blitt dårligere til å pulsere.

 

Willhelm Reichs teori om fri flyt av livsenergi, hans oppdeling av kroppen i syv sirkulære, horisontale muskelsegmenter, og hans arbeid med å bringe pusten inn i terapeutisk arbeid er grunnpilarene som pulsation bygger på. Hvert pulsationkurs tar for seg ulike kroppssegment, og ved å følge de forskjellige pulsationkursene vil alle kroppssegmentene bli gjennomarbeidet. For å gjøre dette, benyttes en rekke kroppsorienterte teknikker, bla bioenergetiske øvelser (Alexander Løwen) og arbeid med pust og aktive meditasjoner (Osho).

 

Kursene er en invitasjon til å se på hvordan og hvorfor du lever livet ditt som du gjør, hvordan og hvorfor din autopilot fungerer som den gjør og ta kontakt med psykisk smerte i et tempo som bestemmes av din kropp. Alt vil foregå i trygge omgivelser. Målet er at du skal kunne leve mer som deg og pulsere friere.

 

 

 

Pulsation - fri flyt av energi i egen kropp

Pulsation er en metode for å utforske oss selv igjennom kroppen. Vi beveger oss, danser, gjør bioenergetiske øvelser og arbeider med pust og stemme.

 

Målet er å finne tilbake til vår barnlige, naturlige livsglede, vitalitet og energi. Gjennom metoden utforsker vi kroppens opplevelser, sinn og følelser. Å bli kvitt gammel, emosjonell bagasje leder til en følelse av mer frihet, letthet, sensualitet, kjærlighet, glede, tillit og latter. Når vår livsenergi får flyte fritt og naturlig i hele kroppen vil dette oppleves som en tilstand av avslappet livsglede og velbehag. Å være i pulsation gir bedre evne til å kjenne og uttrykke følelser, å ekspandere eget rom, være mer avslappet og få en mykere og mer bevegelig kropp.

 

Pulsation baserer seg på både vestlig og østlig filosofi. Willhelm Reich, lege og psykoanalytiker, hadde en teori om at vi gjennom levd liv har skapt oss et beskyttende karakterpanser som hindrer vår energi i å flyte fritt. Osho, indisk spirituell mester, mente det vestlige mennesket var for styrt av hjernens tankeaktivitet til å sette seg ned for å meditere. Han utviklet derfor aktive meditasjoner som en hjelp til å gå dypere for å finne stillhet, trygghet og glede i oss selv. Aneesha Dillon, utdannet i Neo-Reichian Work fra Kelley-Radix Institute, California, USA arbeidet i mange år tett med Osho, og har utviklet Pulsation, se www.oshopulsation.com. Vårt pulsation arbeid baserer seg på vår kunnskap om tradisjonell psykoterapi og kunnskap vi har ervervet igjennom lang tids intens deltagelse på kurs av Aneesha Dillon og andre læremestre, leger og psykologer, som har arbeidet tett med Osho.

Copyright © All Rights Reserved